Natuurlijk rundvlees van de lommerrijke Lutte-Esch!

In het historische veld, ”De Lutte-Esch” gelegen in het fraaie dorp Diphoorn, graast al sinds 1998 de “Belgische Blauwe”. Niet zomaar een ras runderen. Zeker niet, het ras is afkomstig uit het Bourgondische deel van België. Daar waar culinair genieten tot een kunstvorm is verheven.

De kudde graast in kruidenrijke weiden waarbij de omgeving de illusie wekt onaangetast te zijn door de tijd. Wanneer de herfst zijn intrede doet verblijven de dieren in de ruime stal gelegen naast de eeuwenoude hoeve die gedreven wordt door de 4e generatie “Klasen”.

De familie omringt de dieren met de meest natuurlijke zorg. Het Belgische Blauwe rund is slachtrijp op een leeftijd van ruim twee jaar.

Het vlees, afkomstig van uitsluitend koeien, heeft daarom dan ook een sublieme, malse smaak met een robuuste structuur. Het product is gedurende het hele jaar verkrijgbaar.

Begin deze eeuw zijn wij gestopt met ons melkveebedrijf. Hierna kochten wij al snel andere koeien, Belgisch Blauw. Prettige en rustige dieren op onze boerderij met onze, toen nog, jonge kinderen. Maar vooral ook: met mooi mals en kort vlees. Gemakkelijk te bereiden en heerlijk om te eten!

In 2004 begonnen wij met de verkoop van vlees van onze eigen koeien, rechtstreeks aan de klant. In principe hoefden wij niet te adverteren; mond-tot-mond reclame deed vanaf het begin haar werk. Onze klanten komen inmiddels van heinde en ver om ons vlees te kopen. Er is zoveel vraag naar, dat er inmiddels elke maand een koe wordt geslacht.

Dat betekent dat de keukentafel en het aanrecht steeds vaker vol lagen met vlees dat gesorteerd en ingepakt moet worden. Dát moet anders dachten wij. Een professionelere aanpak en een speciale winkelruimte. En zo gebeurde…